Ik zoen wie IK wil zoenen.................

O ja jongens HELP, moet het even aan jullie kwijt,
het is weer DIE tijd van het jaar!
DIE tijd waarin ik zoenen MOET......
Begrijp me niet verkeerd beste lezer, ben echt niet vies van een lekkere zoen kus of smakkerd.
Maar MOET ik me echt tussen 1 en 15 Januari laten zoenen door een ieder waar ik het afgelopen jaar amicaal dag en hallo tegen riep?|-s
Familie, vrienden no problem!
Maar in DEZE tijd zijn er dus ook van die ongevraagde zoenen waar mijn nek haren recht van overeind gaan staan.

Kijk, er is mijn inziens niets mis met iemand hartelijk Nieuwjaar wensen. En bij bepaalde mensen wil ik best meer dan alleen handje schudden. Maar IK wil eigenlijk toch wel graag zelf bepalen wie ik wel of niet zoen.
Schrik me dus iedere keer weer rot als opeens “de slager” of “bakker” speciaal voor mij vanachter zijn toonbank vandaan komt [ springt ] om me met alles erop en eraan een gelukkig Nieuwjaar te komen wensen. We praten het hele jaar over koetjes en kalfjes [niets bijzonders] en dan opeens is er daardoor schijnbaar in DEZE tijd van het jaar dus een vrijbrief om me te zoenen?
Soms zie ik het aankomen en steek ik enthousiast een lang gestrekte arm uit om , zeg als stille hint , aan te geven dat ik alleen wil handje schudden.
Negen van de tien keer lukt dat.
Maar mensen, die ene keer dat het mislukt.....

Ben er in sommige gevallen echt dagen door van slag.8-o Ja zelfs zo erg dat ik mijn dromen deze momenten her-beleef. DE “bakker” springt dan halverwege een normale gezellige droom opeens in beeld om me te zoenen . En in dromen kan alles dus springt hij daarna soepel en lenig weer achterwaarts terug achter zijn toonbank om vervolgens weer terug te springen en me weer te overvallen etc. etc.
Moet ik dan tussen 1 en 15 januari echt gaan binnenblijven met de gordijnen dicht?
Volgend jaar met een button op gaan lopen, IK zoen wie ik wil zoenen???
Of stel ik me nu aan?
Heb alleen ik last van die ongewenste zoen intimiteiten in deze tijd van het jaar?
Of jullie ook?
Enne, nog tips?
Ps: bovenstaand hersenspinsel is lichtelijk aangedikt maar helaas met een kern van waarheid.

3 opmerkingen:

 1. Vreselijk ja, die figuren die meteen op je af komen rennen met hun tong uit hun mond (ok klein beetje aangedikt haha).
  Ik heb vandaag de hele dag iedereen, collega's, technici en buren gezoend, en ben blij dat ik er weer voor een jaar vanaf ben.

  Groetjes, Lieke

  PS. Ken je die figuren al die na 15 januari nog roepen: mag nog net hè gelukkig nieuwjaar wensen ???!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Lieke,
  Pffffffff, dan moet ik eigenlijk tot eind Januari binnen blijven.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooohh woeps......ik ben één van die zoeniger typetjes!! Nee hoor, alle gekheid op een stokje. Ik zoen graag maar ik weet waar ik moet stoppen (hahahahaha) en dat is bij de bakker en de slager! Het beperkt bij mij ook bij mijn familie, goede vrienden en that's it! De rest netjes een handje of zwaaien en terloops zeggen:"De beste wensen hé"

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een gezellige berichtje achter voor the digital bakery girl.......