Eierlichtjes

Leuk ideetje voor Pasen..........


Nodig;

Bruine eieren
Witte kaarsen
Naald
Satéprikker
Cocktailprikkers
Schaar
Leeg jampotje
Leeg melkpak
Pan

Werkwijze;

Breek de kaarsen in stukjes.[bewaar de lonten].
Doe de stukjes kaars in de jampot en smelt ze au bain marie.
Terwijl het kaarsvet smelt prikt je in het puntigste gedeelte van het ei een gaatje.
Breek met een naald voorzichtig een heel klein stukje van de eierschaal aan de boven kant weg.
[ klein gaatje ]
Roer met een saté prikker de eierdooier stuk en giet het ei leeg.
Spoel de eierschalen goed om.
Maak de lonten: knip ze in stukken van ongeveer 12 centimeter
en knoop het uiteinde om een cocktailprikker.
Knip het onderste deel van het melkpak en giet daar het gesmolten kaarsvet in.
Giet de eieren vol met kaarsvet.
[met de scherpe hoeken van het melkpak kan je goed gericht gieten]
Leg nu de cocktailprikker met lont zo dat het lont mooi in het midden van het ei steekt.
Laat het kaarsvet nu goed uitharden door het kaarsvet een nachtje weg te zetten.
De volgende pel je de eieren gedeeltelijk en knip de lontjes op gelijke lengte af.
En klaar zijn de eierlichtjes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Laat hier een gezellige berichtje achter voor the digital bakery girl.......